De ce potcoava aduce noroc?

potcoava_01V-ați întrebat vreodată câte lucruri facem sau spunem, fără a ști de ce? Oare de ce consideram potcoava un obiect norocos? Încă din antichitate potcoava era considerată talisman norocos. Doua sunt motivele invocate în acest sens: forma de semilună, care este un simbol al zeiței egiptene Isis, iar celălalt este faptul că fierul constituie un metal cu diverse proprietăți benefice împotriva bolilor și a farmecelor. De exemplu, romanii atârnau acest obiect pe pereții caselor, pentru a-i proteja împotriva ciumei. Primele comunități creștine credeau ca aceasta este o amuleta norocoasa, întrucât forma seamănă cu litera C, care provine de la numele lui Cristos. În China antica, potcoava se asemăna cu corpul curbat al lui Nagendra, șarpele sacru. În Evul Mediu,  a fost folosita în scop curativ pentru diverse boli, mai mult sau mai puțin grave. Potcoava este folosita și în zilele noastre, în întreaga lume, ca talisman norocos, însa luați aminte ca aceasta trebuie așezată mereu cu capetele în sus, altfel ea poarta ghinion.

Echipa DespreCai.eu

Calul a fost iubit de români de când existăm ca popor. În toate baladele şi colindele noastre, voinicii au cai puternici şi frumoşi. Puternica afecţiune faţă de cal o regăsim şi în basmele cu caracter mitologic, în care calul fermecat, mâncător de jăratic, este ajutorul lui Făt-Frumos în toate încercările extraordinare prin care trece. Regăsim aici credinţa de bază a românului cum că acest animal are însuşiri miraculoase în a-l scoate din nevoi. Ceea ce s-a dovedit corect secole de-a rândul. Calul i-a fost alături în zile de sărbătoare şi tristeţe, la arat şi semănat, fiind în acelaşi timp şi mijloc de transport. Şi continuă să fie, pentru majoritatea ţăranilor români, semn de bunăstare, ajutor în gospodărie, facilitate de transport şi prieten credincios. (descoperă mai mult)

Citeşte şi:

Spotty, dalmațianul!

Un cal, care se aseamănă foarte bine cu un câine dalmațian, a fost descoperit, în Devon, Marea Britanie, potrivit ziarului “Telegraph”. Mânzul, care s-a născut

Citeşte mai mult >
Scroll to Top