• Istoric și origine

Calul Holsteiner este produsul unui program care a durat 750 de ani in Germania, furnizand caracteristici de valoare atat pentru fermieri cat si pentru cavalerie, iar calitatile sale, tempermantul bland si puterea de munca sunt exceptionale.

 

  • Morfologie (standard)
  • Temperament și personalitate
  • Aptitudini și abilitați

Holsteinerul modern este bun pentru toate disciplinele ecvestre. Este unul dintre cei mai buni cai de atelaje; este de nivel mondial la dresaj și sărituri și este folosit ca cea mai bună rasă germană pentru spectacole.

  • Îngrijire și sănătate
  • Curiozități 

Rasa Holsteiner este probabil cea mai veche rasă germană. Folosită drept cal de război din 1680. Rasa Holstein a fost selecționată ca un cal puternic, de încredere pentru armată. În secolul al XIX-lea, rasele Cleveland Bay, Yorkshire Coach și Pursânge englez au fost introduse pentru a crea un cal mai ușor, dar în același timp puternic, care să poată fi folosit pentru îmbunătățirea altor rase germane. Cu folosirea în continuare a rasei Pursânge englez, Holsteiner a devenit un cal ideal pentru performanțe. Ca toți caii cu “sânge cald”, performanțele sale su fost testate înainte de a fi trecut în cartea reproducătorului.

 

Rasa Holsteiner, sau Holstein, este o rasa cu sange cald In secolele XVIII si XIX dezvoltata in regiunea Schleswig-Holstein. Mii de cai din aceasta rasa au fost exportati in celelalte tari europene. Acesti cai au fost apreciati pentru abilitatea, puterea si darzenia lor, ca si cai de trasura, dar si de calarie. Rasa Holsteiner este o incrucisare intre rasele Germana, Napolitana, Spaniola si alte rase orientale.

Cea mai mare influenta a venit din partea rasei Thoroughbred, prin imbunatatirea nasului Roman si a abilitatilor de galop, dar si din partea rasei Yorkshire Coach Horse, de la care provine temperamentul extraordinar si actiunea tipica, inalta si ampla. Dupa cel de-al doilea Razboi Mondial, exemplare de Thoroughbred au fost incrucisate cu Holsteiner pentru a produce un cal mai usor, de competitie, cu o viteza si viziune mai bune. Astazi, calul Holseiner este un vanator superior, un saritor de succes, un competitor si un excelent cal de dresaj.

Share →